tiistai 6. heinäkuuta 2021

Ei koulupaikkaa syksylle 2021

Niin siinä sitten kävi. Koulupaikkaa ei herunut tällä kertaa. Hassua kyllä, tämä oli ensimmäinen kerta kun hakemukset eivät tuottaneet tulosta. Olen edelleen varasijoilla muutamaan hakupaikkaan, mutta en usko paikkoja avautuvan vaadittavaa 13 ennen kuin itse pääsisin niille sijoille.

Tietenkin tulokset harmittavat todella paljon. Hesari kirjoitti heti yhteishaun päätyttyä, että tänä keväänä hakijoita oli ennätyksellisen paljon. Kilpailu oli kovaa ja itse jäin rannalle ruikuttamaan tällä kertaa. Kävin pakonomaisesti joka arkiaamu- ja ilta tarkastamassa opintopolun tuloksia. Kun tuloksia alkoi tulla, ymmärsin paremmin Hesarin kirjoituksen. Kilpailu oli todella kovaa ja vain kerma kuorittaisiin yrittäneistä etäopiskeluun.
 
Vaikka tulokset harmittavat, ei tämä nyt maailman loppu ole! Mitä opin?

Nyt tiedän, mitä aion opiskella loppukesän, mistä asioista aion etsiä lisätietoa ja yrittää tietenkin syksyllä uudelleen. Vaikka hain vain tradenomilinjoille, oli niissäkin paljon eroa. Pystyin hakemaan todella erilaisille linjoille: logistiikka, tietojenkäsittely ja liiketalous. Syksyn hakuun aion keskittyä yhdestä kahteen eri linjaan. Aion opiskella kesän aikana niin koodausta omasta mielenkiinnosta kuin logistiikkaa. Varsinkin logistiikkaa. Aion lukea artikkeleita, etsiä tietoa, katsoa dokumentteja. Yritän oppia tuleviin valintakursseihin. Syksyllä aion etsiä ja osallistua avoimen ammattikorkeakoulun ja yliopiston kursseille, joista olisi minulle hyötyä valintakokeissa.

Vaikka tulokset vähän latistavat mieltä, olen iloinen siitä, että sisäänpääsy jäi vain kahdesta viiteen pisteestä kiinni. Uutta yritystä kehiin syksyn 2021 yhteishaussa! Nyt tiedän, mihin leikkiin olen ryhtynyt!

Onnea kaikille, jotka koulupaikan saivat ja mukavaa kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen vuosi takana opiskelua ja katse tulevassa

Edellisestä postauksesta on jo aivan liian pitkä aika! Olen kieltämättä pohtinut, lukeeko itse blogia kukaan, lopetanko kirjoittamisen, jätä...