sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Kevään 2021 yhteishaku ja usko itseen

Kevään 2021 toinen yhteishakuaika oli 17.3.-31.3.2021. Tässä haussa pystyi hakemaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen suomen - ja ruotsinkielisille linjoille. Itse hain viidelle eri linjalle kahteen eri ammattikorkeakouluun. Kaikki linjat ovat Tradenomi AMK-linjoja ja kaikki käydään 100% verkossa. Osa linjoista oli erikoistunut valmiiksi muun muassa markkinointiin, viestintään ja logistiikkaan.

 


Helsingin Sanomat uutisoi 1.4., kuinka korkeakouluihin oli ennätysmäärä hakijoita: jopa 6000 hakijaa aiempaa enemmän. Varsinkin terveys- ja hyvinvointialoille, kauppa-, hallinto- ja oikeustieteisiin sekä tekniikan aloille oli ryntäystä.

Kuulostaa hurjalta! Asua lähes 2000 kilometrin päässä koulusta, taistella itselleen opiskelupaikka monen muun kanssa ja päästä opiskelemaan itselle uutta ammattia. Mutta miten päädyin näihin linjoihin. Lopulta nämä viisi vaihtoehtoa olivat ne ainoat minulle sillä:
* pääsykokeen sijaan kouluihin on valintakurssit
* Kouluilla ei ole pakollisia opiskelupäiviä ollenkaan tai läsnäolopakkoa. Kaikki tehdään onlinena omissa järjestelmissä ja omaan aikaan.

Haasteena tämän tyyppisessä opiskelussa on, että sinun todellakin tulee itse olla oma herrasi. Sinä teet päätökset, mitä kursseja käyt ja milloin, milloin katsot opetusvideot, keskitytkö niihin vai et, valmistuuko tarvittavat asiat ajoissa. Tottakai koulusta tulisi suunnitelma, jonka mukaan kurssit käydään, mutta kaikki riippuu sinusta.

Hiljalleen sähköpostiini alkoi tullakin kouluilta tietoa valintakursseista. Aikamoinen rutistus huhti-, toukokuille. Minun tuli opiskella ainakin kolmeen tenttiin ja tehdä samaan aikaa muitakin kursseja. Lisäksi minulla on katsottava nuorempi lapsi, kun vanhempi käy koulua. Minun tulee priorisoida koulutehtäviä, että pääsisin sisään edes johonkin kouluun. 

Vaikka toivoa minulla riittää, uskoa lisäsi Jyväskylän avoimessa yliopistossa tehty Digimarkkinointia käytännössä- kurssi. Sain kurssin päätteeksi opettajalta todella positiivista palautetta esseeni sisällöstä, joka valoi minuun lisää uskoa heikompina hetkinä pääsykoekurssien alussa. 

Kyllä minä tähän pystyn: Olkoon voima kanssani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen vuosi takana opiskelua ja katse tulevassa

Edellisestä postauksesta on jo aivan liian pitkä aika! Olen kieltämättä pohtinut, lukeeko itse blogia kukaan, lopetanko kirjoittamisen, jätä...